I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.
Hrff header

Za 16. godinu za redom, u Zagrebu i Rijeci je održan Human Rights Film Festival (HRFF), koji imao kao cilj unapređenje vidljivosti ljudskih prava u Hrvatskom društvu kroz film. Festival filma o ljudskim pravima neprofitni je projekt dviju istaknutih organizacija nezavisne kuture – Multimedijalnog instituta - udruga koja promiče medijsku kulturu, društveno osviješteni pristup novim tehnologijama kao i nove tendencije u kritičkoj socijalnoj teoriji, i Udruženja za razvoj kulture «URK» - udruga osnovana 1995. godine s misijom promicanja alternativne kulture i kulture mladih.

Od prvog, revijalnog izdanja u klupskim prostorima kluba MaMa i Močvare, HRFF je prešavši na veliko platno kontinuirano gradio profil festivala filmske kvalitete, jednako ostajući prepoznatljiv po svojim programima koji promoviraju otvorenost, multikulturalnost, toleranciju, i slobodu izbora.

Uz projekciju filmova, HRFF ima i glazbeni program, na kojem su ove godine nastupile Pussy Riot, te govorni program o raznim relevantnim temama u području ljudskih prava. Ove godine, govorni program uključuje tribine o kampanji #PrekinimoŠutnju (za žensa reproduktivna prava), prostituciji, građanskim inicijativama i snage anonimnih građana, poduzetništvu i ljudskim pravima, demokraciji u dobi Facebook-a, trendovima normalizacije militarizacije i ekstremne desnice, te niz drugih izuzetno bitnih temama za hrvatsko i europsko društvo.

Cjeli HRFF je besplatan za sve!

Pogledajte program i prisustvujte ovom jedinstvenom i društveno korisnom festivalu za ljudska prava!

Za više informacije: https://humanrightsfestival.org/

Za filmski program: http://humanrightsfestival.org/program/filmovi/

Za govorni program: http://humanrightsfestival.org/program/govorni-program/


Hrff
Hrff2
Hrff3

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

1 Commento

Card my life through a lens 110632

CommonADA

dicembre 05, 2018 at 16:25

super interesting -- if any commoner is attending, it would be nice to read their critique