Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.
Hrff header

Za 16. godinu za redom, u Zagrebu i Rijeci je održan Human Rights Film Festival (HRFF), koji imao kao cilj unapređenje vidljivosti ljudskih prava u Hrvatskom društvu kroz film. Festival filma o ljudskim pravima neprofitni je projekt dviju istaknutih organizacija nezavisne kuture – Multimedijalnog instituta - udruga koja promiče medijsku kulturu, društveno osviješteni pristup novim tehnologijama kao i nove tendencije u kritičkoj socijalnoj teoriji, i Udruženja za razvoj kulture «URK» - udruga osnovana 1995. godine s misijom promicanja alternativne kulture i kulture mladih.

Od prvog, revijalnog izdanja u klupskim prostorima kluba MaMa i Močvare, HRFF je prešavši na veliko platno kontinuirano gradio profil festivala filmske kvalitete, jednako ostajući prepoznatljiv po svojim programima koji promoviraju otvorenost, multikulturalnost, toleranciju, i slobodu izbora.

Uz projekciju filmova, HRFF ima i glazbeni program, na kojem su ove godine nastupile Pussy Riot, te govorni program o raznim relevantnim temama u području ljudskih prava. Ove godine, govorni program uključuje tribine o kampanji #PrekinimoŠutnju (za žensa reproduktivna prava), prostituciji, građanskim inicijativama i snage anonimnih građana, poduzetništvu i ljudskim pravima, demokraciji u dobi Facebook-a, trendovima normalizacije militarizacije i ekstremne desnice, te niz drugih izuzetno bitnih temama za hrvatsko i europsko društvo.

Cjeli HRFF je besplatan za sve!

Pogledajte program i prisustvujte ovom jedinstvenom i društveno korisnom festivalu za ljudska prava!

Za više informacije: https://humanrightsfestival.org/

Za filmski program: http://humanrightsfestival.org/program/filmovi/

Za govorni program: http://humanrightsfestival.org/program/govorni-program/


Hrff
Hrff2
Hrff3

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

1 Reactie

Card my life through a lens 110632

CommonADA

december 05, 2018 at 16:25

super interesting -- if any commoner is attending, it would be nice to read their critique