I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.
We hebben het eerder gezegd, maar we zeggen het gewoon nog een keer! Een van de pijlers van Commonfare is het goed beheer van de gemeenschappelijke goederen. Zo zorgen we ervoor dat de waarde die wordt gecreëerd binnen een gemeenschap ook ten goede komt aan die gemeenschap.

Een mooi voorbeeld hiervan is de in 2012 opgerichte lokale energiecoöperatie Amsterdam Energie. Energie is een basisbehoefte. We moeten onze mobiele telefoons oplaten, koken, het huis verwarmen in de winter et cetera. Energie is onmisbaar en kan niet worden overgelaten aan de grillen van de markt. Zeker niet in een tijd van klimaatverandering en transitie van het olietijdperk naar een meer menselijke, kleinschalige en veerkrachtige toekomst.
Amsterdam Energie koopt duurzaam geproduceerde energie in voor haar leden. Die energie wordt opgewekt in Amsterdam zelf. Bijvoorbeeld met behulp van windmolens en zonnepanelen. Zon, wind, water, het klimaat… Allemaal gemeenschappelijke goederen waar we goed voor moeten zorgen. De leden van de coöperatie zijn ook de eigenaren en hebben stemrecht. De winst van de coöperatie wordt niet doorgesluisd naar anonieme aandeelhouders, maar juist geïnvesteerd in projecten op het gebied van de verduurzaming van de energievoorziening in Amsterdam. De leden bepalen welke projecten ze willen steunen en zo is de cirkel rond.

Neem eens een kijkje op de website ter inspiratie en… je hoeft niet in Amsterdam te wonen om lid te kunnen worden! 

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti