Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a.
Vandaag waren we op bezoek bij de ThuisPoli in Den Haag. De ThuisPoli is een in 2014 opgerichte onafhankelijke, niet religieuze gezondheidszorginstelling. De ThuisPoli bevindt zich in het hartje van Moerwijk. Moerwijk is niet alleen de op één na armste wijk in Nederland, maar ook veruit de ongezondste. Er moest iets gebeuren!

We interviewden Priscilla de Roos die als begeleider werkt bij de ThuisPoli. Hier het verslag.

Student oefent medische behandeling op medestudent


De ThuisPoli verleent medische zorg aan iedereen die dan nodig heeft. Mensen hoeven bijvoorbeeld geen zorgverzekering te hebben en ook een verblijfsvergunning is er niet verplicht. Daarnaast biedt de ThuisPoli ook gratis preventieve zorg aan bij de locale voedselbank en op andere plekken.

De ThuisPoli kan dit allemaal doen doordat ze een samenwerking zijn aangegaan met een opleidingsinstelling op het gebied van zorg. De zorg wordt verleend door stagiairs onder begeleiding van professional. Er is een kleine maar... De studenten moeten betalen voor hun stageplakken. Priscilla de Roos legt uit:

"We moeten die vicieuze cirkel van armoede ergens doorbreken. Deze studenten kunnen hun opleiding niet afronden zonder stage. Er zijn niet genoeg stageplekken beschikbaar terwijl er meer dan genoeg potentiële patiënten zijn. Zonder opleiding belanden deze jongeren in de marges van de samenleving. We hebben soepele betalingsregelingen en bovendien geven we een baangarantie voor na hun opleiding. Ze zullen geen problemen hebben om hun kleine schuld aan ons af te lossen"

Voor meer informatie: www.thuispoli.nl

Commonfare.net je za, sa i od ljudi.

Želite li se pridružiti? Trebat će vam samo email adresa koju nikada nećemo koristiti u druge svrhe.

0 Komentara

Nema komentara