I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.


Zadruga za etično financiranje vas poziva na drugu u nizu ZEF edukacija u Zagrebu na temu održive, pravedne, solidarne i ekološki odgovorne “DOBRE EKONOMIJE”!

Dođite na edukaciju u petak, 23.11.2018 od 17h - 20h u Impact Hub-u Zagreb, Vlaška ulica 70E, Zagreb

Zadružnim udruživanjem, razmjenom znanja i iskustava i poslovnom suradnjom u ZEF-u se gradi ekonomski sustav usmjeren na održivi razvoj lokalne zajednice i svih njezinih članova. Radi se o sustavu koji se opire nekontroliranom rastu i potrošnji prirodnih resursa, zaduživanju, nedemokratskom upravljanju i nepravednoj raspodjeli dobara. Model “dobre ekonomije” kroz demokratske oblike vlasništva i upravljanja te brigu i odgovornost prema ljudima i prirodi nudi alternativu.

O ključnim temeljima zadružnog projekta ZEF-a i perspektivama njegova razvoja podsjetite se ili naučite nešto novo uz predavanje Dražena Šimleše o “dobroj ekonomiji”!

Dražen Šimleša rođen 1976. godine u Bjelovaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao znanstveni suradnik na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Područje rada je globalizacija, održivi razvoj i permakultura, društvena i solidarna ekonomija. Do sada objavio pet knjiga i više znanstvenih radova. Posljednje knjige su Ekološki otisak – kako je razvoj zgazio održivost i Dobra ekonomija. Predaje kolegij Globalno društvo i održivi razvoj na Mirovnim studijima. Aktivan na civilnoj sceni i trenutno volontira kao koordinator programa centri znanja udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) te je upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Glavni koordinator je Europske mreže za solidarnu ekonomiju – RIPESS.

Impact Hubovi su mjesta koja promiču i podržavaju poduzetništvo koje adresira relevantne društvene i okolišne izazove. Okupljaju globalnu zajednicu poduzetnika, aktivista, kreativaca, profesionalaca i svih pojedinaca koji žele raditi ili već rade na idejama ili poduhvatima koji stvaraju pozitivne promjene.

Nakon edukacije slijedi još jedno u nizu zajedničkih neformalnih druženja!


Za više info: https://web.facebook.com/events/329074227883870/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1542273118307840

1dobraekonomija
Zef

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

1 Commento

Card default

Mladic123

novembre 16, 2018 at 11:04

Da li moraš biti član ZEFa?