I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.

ZagrebDox je godišnji međunardoni festival dokumentarnog filma, osnovan 2005. godine s ciljem da se potakne nacionalna dokumentarna proizvodnja i ojača međunarodna i regionalna suradnja, te da se pruži građanima uvid u recentnu dokumentarističku produkciju po pristupačnoj cijeni. Dio programa je također besplatan.

Programska orijentacija ZagrebDoxa organiziranje je specijaliziranog festivala koji prikazuje najbolje kreativne dokumentarne filmove čija imaginativna forma i odabir tema čine ovaj Festival jedinstvenim u Hrvatskoj i u Europi.

Natjecateljski program festivala podijeljen je na međunarodnu i regionalnu konkurenciju. U natjecateljskom programu međunarodne konkurencije prikazuju se najbolji svjetski autorski i kreativni dokumentarni filmovi snimljeni i producirani u posljednjih godinu dana s naglaskom na sve ono što je novo, hrabro, pomaknuto i neustrašivo u svijetu dokumentarnog filma. Program regionalne konkurencije čine filmovi iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije. ZagrebDox stavlja poseban naglasak na regionalni program što ga čini dodatno privlačnim za sve one koji se na jednom mjestu žele upoznati s recentnom regionalnom produkcijom.

Osim natjecateljskih, ZagrebDox ima i niz nenatjecateljskih programa - retrospektiva, filmova fokusiranih na pojedine teme, žanrove, tehnike i estetike.

Ove godine ZagrebDox se održava od 24. večjaće do 3. ožujka u Kaptol Boutique Cinema.

Program međunarodne konkurencija možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/sluzbena_konkurencija/medunarodna_konkurencija

Program BiografskiDox možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/sluzbeni_program/biografski_dox

Restrospektive možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/retrospektive/sergej_loznica

Posebni program SlowDox možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/posebni_programi/slow_dox

Cijeli raspored možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/raspored

Dox logo negativ rgb
Zagrebdox2

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti