I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.
https://www.youtube.com/watch?v=FuvpTm_NKiI


Nejednakost u Hrvatskoj
U posljednih trideset godina došlo je do značajnog povećanja nejednakosti, kako na globalnoj razini tako i u Hrvatskoj. Ključni rezultati istraživanja Geometar (ne)jednakosti pokazuju da iako je Hrvatska blizu prosjeka Europske unije što se tiče razine nejednakosti, nacionalni prosjek krije ogromne i zabrinjavajuće regionalne nejednakosti. Na primjer, iako je stopa siromaštva bila 20% u 2015 za cjelu Hrvatsku, ta stopa je visokih 39% u Brodsko-posavskoj županiji, dok je manje od 10% u Zagrebu. 

Jednaki pristup zapošljavanju izuzetno je bitan faktor za smanjenje nejednakosti i siromaštva, a ulaganje u ljudski potencijal služi napretku i prosperitetu pojedinca i društva. Međutim, postoje prepreke – korupcija, klijentelizam, diskriminacija i neučinkovite politike koje spriječavaju optimalno i pravedno funkcioniranje sustava, te proizvode i reproduciraju siromaštvo i nejednakost.

Za više informacije, posjetite: nejednakost.cms.hr 

Istraživanje pod nazivom "Geometar (ne)jednakosti" proveo je Centar za mirovne studije u sklopu programa Ekonomsko-socijalna pravednost. 

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti