I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.

STORIE

Fališ Festival - prostor slobode

Festival Alternative i Ljevice Šibenik (Fališ Festival)

U Hrvatskoj, država koja je među najmlađim demokracijama u Europi, se još uvijek razvijaju vrijednosti liberalne demokracije poput slobode misli, savjesti, izražavanja, okupljanja i udruživanja. Zbog toga je toliko bitan Fališ Festival - prostor potpune slobode koji potiče građane da slobodno misle, slobodno se izražavaju, i slobodno okupljaju.

Sami Fališ Festival se događa na otvorenim prostorima predivnog grada Šibenika. Na starim kamenim ulicama, pred crkve Ivana Pavla II, pozornica Fališ festiva poziva građane da dođu i poslušaju predavanja, okrugle stolove, pogledaju film, da se sjednu na pet minuta ili ostanu cjelu noć. Cjeli Festival je besplatan i događa se na javnim prostorimo.

Na samom festivalu se razgovara o širokim spektrom tema - od društvene pravednosti, kulture, povijesti, feminizma, do turizma i upravljanje javnim dobrima.

Pokrenut 2013. godine, Festival alternative i ljevice Šibenik zamišljen je, kako je rekao jedan od njegovih suradnika i gostiju, pisac Igor Štiks, kao „mala luka za velike ideje“. Već je prvo izdanje nadmašilo očekivanja organizatora, da bi od drugog i gostovanja časne sestre Terese Forcades, FALIŠ postao jedan od najpoznatijih i svakako najrelevantnijih događaja ove vrste, a da pri tome nikada nije skrivana njegova ideološka profiliranost.

Festival organizira neovisna i neprofitna Udruga građana FALIŠ, koju vodi predsjednica Matilda Dulibić. Direktor festivala je Emir Imamović Pirke, art-direktor Ante Filipović Grčić, a urednici Kruno Lokotar (umjetnički program) i Srećko Horvat (međunarodni program). Izvršni producent festivala je Zoran Erak, dok je Jozica Krnić službena fotografkinja. Video sekciju festivala vodi reditelj Tomislav Fiket.

FALIŠ redovito počinje prve srijede u rujnu i traje do subote uvečer, nudeći publici niz različitih programskih sadržaja, od predavanja, preko okruglih stolova, javnih intervjua, debata, predstavljanja knjiga, izložbi, predstava, koncerata i izložbi.



Fali3
Fali2
Fali1

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

3 Commenti

Card default

pngdtvor528

settembre 13, 2018 at 15:51

Interesantan festival. Vidimo se druge godine!

Anonymous avatar

Anonimo

settembre 24, 2018 at 11:57

Odlična organizacija, zanimljive i informativne teme. Preporuka svima!

Anonymous avatar

Anonimo

ottobre 05, 2018 at 14:27

Živio fališ!