Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

COMMONERS VOICES

Prijavi se u Kazalište potlačenih

Qoto
Kazalište potlačenih

Queer Sport Split poziva mlade aktiviste/ice da se prijave na radionicu kazališta potlačenih ‘Kraljice teatra potlačenih‘ koja se organizira kao program razmjene mladih Erasmus+ u Češkoj i Slovačkoj. Rok za prijavu je 7. studenog.


‘Kraljice teatra potlačenih’ intenzivni je trening forum kazališta koje daje glas marginaliziranim skupinama. Trening je fokusiran na LGBTIQ+ probleme te se održava kroz dva ciklusa. Kroz ovaj tip kazališta glumci/e otkrivaju problem i pozivaju publiku da zajednički pronađu riješenje. Kazališno iskustvo nije potrebno za sudjelovanje, ali interes i iskustvo u području edukacije o ljudskim pravima je poželjno. Trening vodi Martina Čurdová koja je kazalište potlačenih studirala u Centre Cívic u Barceloni te u Centro do Teatro do Oprimido u Rio de Janeiro, gdje je i postala certificirani trener ove metode, ali i radila sa marginaliziranim zajednicama u Španjolskoj i Južnoj Americi.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 7. studenog na ovom linku. Detaljni opis programa može se pogledati na ovom linku. Prva faza treninga održat će se od 4. do 13. prosinca 2018. godine u Velké Pavlovice, Češka, nakon čega slijedi tromjesečna faza angažmana kod kuće te druga faza treninga predviđena za 19. do 27. ožujka 2019. koja se održava u Modra, Slovačka.

Program radionica provodi udruga Saplinq iz Slovačke kroz program Erasmus+: Youth in Action. Partner projektu u Hrvatskoj je Queer Sport Split. Za sudionike/ce koji/e se prijave preko Queer Sport Splita trening je besplatan, tj. mogu označiti da traže oslobađanje od troška participacije za trening. Više informacija možete potražiti i na e-mail adresi tonci@qsport.info.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 7. studenog 2018. godine. 

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

2 Comments

Anonymous avatar

Anonymous

November 06, 2018 at 09:10

Fenomenalna prilika, hvala!

Card default

ujvlkegh901

November 06, 2018 at 12:27

Fora, prijavit ću se. Hvala